19.03.2024
МЫ В СОЦСЕТЯХ:   Страница vashgolos.net в Facebook vashgolos.net в Twitter Страница vashgolos.net в Pinterest
uk en ru

Анатомічні рюкзаки: особливості та як правильно вибрати

Дотримуючись цих правил, ви зможете зробити правильний вибір анатомічного рюкзака, при носінні якого навантаження на ваш хребет, стегна та плечі буде рівномірно розподілено.

 26.09.2022    
 395    
    Жизнь

Виробниками різних країн давно розроблено спеціальну модель, яка відома нам як анатомічний туристичний рюкзак. В Україні, як і в інших країнах, людина, приміряючи річ, що сподобалася в магазині, звертає увагу на те, як вона сидить на тілі, наскільки вона зручна і не сковує рухів. Такий підхід застосовується і щодо вибору рюкзака, який має відповідати анатомічним особливостям хребта людини та формі її спини.

Рюкзак Terra Incognita Vertex 100

Що важливо враховувати під час виборів анатомічної моделі рюкзака?

Вибір анатомічного рюкзака слід робити, спираючись на деякі ключові моменти:

  • пояс рюкзака повинен бути на рівні лінії стегон людини;

  • верхня лінія рюкзака не повинна «виглядати» понад 10-15 см над рівнем плечей;

  • нижня лінія рюкзака має лежати лише на рівні тазових кісток людини;

  • кріплення ременів або заплечних лямок — трохи нижче лінії плечей.

Дотримуючись цих правил, ви зможете зробити правильний вибір анатомічного рюкзака, при носінні якого навантаження на ваш хребет, стегна та плечі буде рівномірно розподілено. Це означає, що ви не відчуватимете будь-якого дискомфорту при його експлуатації, незалежно від його обсягу, а також складності та дальності маршруту.

Враховуйте, що при виборі рюкзака може виявитися, що розташування та кріплення його ременів не відповідають ширині ваших плечей. Вибір такого рюкзака буде неправильним — на практиці ви зіткнетеся з проблемами у вигляді натирання ними плечей та шиї. Так само принципово відрізняються одна від одної жіночі та чоловічі моделі рюкзаків.

Чому важливим є вибір рюкзака анатомічної форми?

Хребет бере на себе всю інерцію удару під час раптових поштовхів, падіння та удари тіла людини. Правильно розподілити навантаження вздовж хребта під час походу допоможе анатомічний рюкзак. Ціна у таких рюкзаків дещо вища, ніж у звичайних їх моделей, проте різниця між ними суттєва, та й на власному здоров`ї не варто заощаджувати.

Рюкзак Terra Incognita Mountain 80

Невдала конфігурація або безграмотне структурування рюкзака не сприятимуть правильному розподілу навантаження. Людина з таким «вантажем» за плечима змушена буде утримувати баланс тіла самостійно за рахунок нахилу тіла вперед, при цьому сильно перенапружуючи спину та хребет. У цьому випадку хребет вигинається дугою і викривляється, втрачаючи здатність компенсувати удари.

У конструкції рюкзака є ще один стійкий та міцний елемент, який розташований у проекції області попереку людини, за рахунок чого його хребет утримується у правильному положенні. Конструкція анатомічного рюкзака зазвичай оснащена ременем на пояс, призначений для зниження навантаження на хребет. Коли людина нерухома, її центр тяжкості знаходиться в нижній частині живота — тіло врівноважене.

На початку будь-якого руху ця рівновага порушується, утримувати її нам допомагає збалансований рух різних частин нашого тіла. Так, за рахунок мимовільного руху стегон та рук ми утримуємо баланс тіла у просторі. Рюкзак за плечима стає його частиною, що відразу зміщує центр ваги. Нещільно прилеглий до спини або погано зафіксований рюкзак зайвим баластом постійно виводитиме тіло людини зі стану рівноваги.

Де можна купити якісний рюкзак для туризму?

Компанія Terra Incognita пропонує на сайті https://terraincognita.com.ua/ до купівлі різні моделі рюкзаків, різних обсягів, від найбільш відомих і перевірених часом виробників. Якісно виготовлені, вентильовані, жіночі та чоловічі моделі, для міста, або туризму, штурмові, велосипедні та анатомічні рюкзаки купити у Києві та інших містах України з доставкою будь-яким перевізником у будь-який куточок нашої країни можна в інтернет-магазині Terra Incognita.



ЕЩЕ В РАЗДЕЛЕ Жизнь

НОВОСТИ С ВИДЕО
ВИДЕО
Dubai Reefs: жилой район над миллиардом кораллов и мангровых деревьев (ВИДЕО)
Dubai Reefs: жилой район над миллиардом кораллов и мангровых деревьев (ВИДЕО)
16.05.2023   18863
ВИДЕО
Массивный астероид Апофис приблизится к земле в 2029 году (ВИДЕО)
Массивный астероид Апофис приблизится к земле в 2029 году (ВИДЕО)
15.02.2023   11997
ВИДЕО
Что расстроило телеведущую: Маричка Падалко расплакалась в прямом эфире (видео)
Что расстроило телеведущую: Маричка Падалко расплакалась в прямом эфире (видео)
17.04.2022   22491
ВИДЕО
В центре Нью-Йорка подняли украинский флаг (видео)
В центре Нью-Йорка подняли украинский флаг (видео)
24.03.2022   18245
ВИДЕО
Уфолог заметил трехметрового инопланетянина, наблюдающего за марсоходом
Уфолог заметил трехметрового инопланетянина, наблюдающего за марсоходом
07.02.2022   11562
ПОПУЛЯРНЫЕ НОВОСТИ

РЕКОМЕНДУЕМ
Сайт может содержать материалы категории 18+    Материалы со знаком   публикуются на правах рекламы.    Размещения рекламы: orderdsffdsg987f@vashgolos.net

При копировании материалов сайта для интернет-изданий обязательна прямая, открытая для поисковых систем гиперссылка.
Администрация сайта не несет ответственности за содержание и достоверность рекламных материалов размещенных на данном сайте, а так же за возможный причененный вред от их использования.

© 2014-2024 "ВАШ ГОЛОС" - vashgolos.net   /   Мнение и взгляды администрации сайта могут не совпадать с мнением или взглядами авторов материала.