19.03.2024
МЫ В СОЦСЕТЯХ:   Страница vashgolos.net в Facebook vashgolos.net в Twitter Страница vashgolos.net в Pinterest
uk en ru

Де краще поставити роутер у квартирі

Маршрутизатор — незамінна річ користувачів інтернету, оскільки дає змогу підключатися до мережі без використання дротів. Однак не всі знають, де оптимально поставити пристрій для коректної роботи.

 21.03.2023    
 7144    

Маршрутизатор — незамінна річ сучасних користувачів інтернету, оскільки дає змогу підключатися до мережі без використання дротів. Однак не всі знають, де оптимально поставити пристрій для коректної роботи. Через це слабкий сигнал та часткове покриття виправдовують виходом з ладу самого роутера. Пропонуємо розібратися, як знайти місце у квартирі, де маршрутизатор рівномірно розподілятиме інтернет для всіх користувачів.

Стоп-зони для встановлення роутера

До мережі Wi-Fi одночасно можуть бути підключено декілька різних пристроїв, що позначається на швидкості з’єднання. Якщо ви стикнулися із поганим сигналом та впевнені в справності роутера, перевірте місце його розташування. Не варто встановлювати пристрій:

  • У ванній кімнаті та кухні. У першому випадку на роботі негативно відзначається надмірна вологість, яка провокує окиснення мікросхем і коротке замикання. На кухні побутові прилади будуть глушити Wi-Fi сигнал.
  • Біля джерел опалення. Підвищена температура навколишнього середовища стане причиною уповільнення роботи роутера, який і без цього нагрівається під час підключення до мережі.
  • У шафі. Попри естетичний зовнішній вигляд та відсутність перед очима зайвих дротів, Wi-Fi роутери мають бути на видному місці. Дверцята шафи можуть перешкоджати розповсюдженню сигналу, а також є ризик не помітити за ними займання та вихід пристрою з ладу.
  • Поряд із вікном. Маршрутизатор аналізуватиме під’єднання до бездротової мережі людей, які проходять повз. У цьому випадку пристрій працюватиме повільніше, особливо, якщо квартира розташована на перших двох-трьох поверхах будинку.

Поради щодо оптимального розміщення роутера

Центральне розташування — найкращий варіант для рівномірного покриття Wi-Fi у квартирі. Це незручно в плані реалізації, оскільки потребує прокладання довгого кабелю через увесь будинок, але ефективно для оптимізації сигналу. Встановлення пристрою в центрі квартири краще, ніж у кутку віддаленої кімнати, тому що в другому випадку значна частка бездротового покриття розповсюджуватиметься за межі корисного простору. 

Сигнал роутера поширюється вниз, зважаючи на це, встановіть його високо на шафі або книжковій полиці. У магазинах можна знайти варіанти кріплень, щоб повісити роутер на стіні. Пам’ятайте про взаємодію з іншими приладами вдома, які можуть глушити сигнал. До них належать холодильник, мікрохвильовка та телевізор. Вибирайте моделі з декількома антенами в каталозі магазину Алло й розташовуйте їх у різних напрямках для охоплення широкого діапазону кутів.

Не поспішайте звертатися до майстра або купувати новий роутер, якщо Wi-Fi вдома ловить погано не за провиною провайдера. Оцініть обставини, проаналізуйте актуальне розміщення пристрою та встановіть його, прислухаючись до наведених порад. У цьому випадку місце має значення.



ЕЩЕ В РАЗДЕЛЕ Технологии

НОВОСТИ С ВИДЕО
ВИДЕО
Alibaba DAMO Academy представила EMO: Система ИИ, оживляющая портреты (ВИДЕО)
Alibaba DAMO Academy представила EMO: Система ИИ, оживляющая портреты (ВИДЕО)
08.03.2024   1002
ВИДЕО
Капсула Varda Space с новейшими лекарствами совершила успешную посадку на Землю
Капсула Varda Space с новейшими лекарствами совершила успешную посадку на Землю
29.02.2024   2680
ВИДЕО
Last Epoch готовится к выходу из раннего доступа: обзор ключевых обновлений версии 1.0
Last Epoch готовится к выходу из раннего доступа: обзор ключевых обновлений версии 1.0
21.02.2024   3324
ВИДЕО
KEK Entertainment готовит зубодробительный танковый шутер «Armor Attack» (ВИДЕО)
KEK Entertainment готовит зубодробительный танковый шутер «Armor Attack» (ВИДЕО)
18.01.2024   5888
ВИДЕО
Banishers: Ghosts of New Eden — атмосферный экшен от Don`t Nod (ВИДЕО)
Banishers: Ghosts of New Eden — атмосферный экшен от Don`t Nod (ВИДЕО)
08.12.2023   8059
ПОПУЛЯРНЫЕ НОВОСТИ

РЕКОМЕНДУЕМ
Сайт может содержать материалы категории 18+    Материалы со знаком   публикуются на правах рекламы.    Размещения рекламы: orderdsffdsg987f@vashgolos.net

При копировании материалов сайта для интернет-изданий обязательна прямая, открытая для поисковых систем гиперссылка.
Администрация сайта не несет ответственности за содержание и достоверность рекламных материалов размещенных на данном сайте, а так же за возможный причененный вред от их использования.

© 2014-2024 "ВАШ ГОЛОС" - vashgolos.net   /   Мнение и взгляды администрации сайта могут не совпадать с мнением или взглядами авторов материала.