06.05.2024
МЫ В СОЦСЕТЯХ:   Страница vashgolos.net в Facebook vashgolos.net в Twitter Страница vashgolos.net в Pinterest
uk en ru

Калійне добриво: доцільність та особливості застосування

Калій посідає важливе місце в життєдіяльності рослин. Разом з азотом та фосфором входить до групи NPK, й відповідно допомагає в примноженні врожаю.

 29.05.2022    
 167    
    Жизнь

Калій посідає важливе місце в життєдіяльності рослин. Разом з азотом та фосфором входить до групи NPK, й відповідно допомагає в примноженні врожаю. Зосереджений він здебільшого в пожнивних рештках рослин та соломі, й тому виноситься з врожайністю в незначній кількості.

Цікаво, що потреба в калії є у всіх - рослин, тварин, людей. Якщо ж говорити про «елемент якості», то тут беззаперечно таке звання має саме калій. Це пояснюється тим, що з його допомогою, овочі та фрукти мають гарну форму, вигляд, колір, покращується їх текстура, збільшується вміст вітамінів, цукрів, крохмалю, інших цінних складників. Не менш важливе значення даного елементу є і в регуляції лежкості та зберіганні привабливого товарного виду готової продукції.

Калійне добриво є основою для підвищення кількості та якості с/г продукції. А достатня кількість калію сприяє:

  • посиленню клітинного обміну;
  • високій протидії патогенам;
  • збільшенню органічних кислот;
  • ферментативній активності;
  • пришвидшенню фотосинтезу;
  • посиленню обміну білків та вуглеводів;
  • пришвидшенню клітинного обміну.

Нестача калію визначається за зовнішніми ознаками, зокрема про неї свідчить пізнє формування бутонів, зморщене та скручене листя, зниження темпів росту, тонке, слабке і ламке стебло та листя, бура плямистість, наявність крайових опіків. Саме такі ознаки стають сигналом для агронома про те, що варто вносити калійне добриво.

В наш час, існує велика кількість калійних добрив, однак, фахівці рекомендують звернути свою увагу на ті продукти, які будуть легко та в повній мірі споживатися рослиною. Одним із таких препаратів є органо-мінеральне калійне добриво від ТМ «Добродій» - «Добродій Калій Актив». Склад даного продукту доповнений гуміновими та фульвеновими кислотами, регуляторами росту, мікроелементами в хелатованій формі. Вміст калію – 170 г/кг.

За час роботи на українських полях, дане добриво показало високу ефективність, швидкий та дієвий результат. Використовується воно для позакореневих підживлень с/г культур чутливих до нестачі калію (калієфільних рослин). До них відносять буряк, картоплю, ріпак, соняшник, кукурудзу та льон.

ОМД «Добродій Калій Актив» – абсолютно безпечне для рослин та екосистеми, не містить хлору. Відзначене сертифікатом якості та рекомендоване до застосування в органічному землеробстві



ЕЩЕ В РАЗДЕЛЕ Жизнь

НОВОСТИ С ВИДЕО
ВИДЕО
Dubai Reefs: жилой район над миллиардом кораллов и мангровых деревьев (ВИДЕО)
Dubai Reefs: жилой район над миллиардом кораллов и мангровых деревьев (ВИДЕО)
16.05.2023   18912
ВИДЕО
Массивный астероид Апофис приблизится к земле в 2029 году (ВИДЕО)
Массивный астероид Апофис приблизится к земле в 2029 году (ВИДЕО)
15.02.2023   12050
ВИДЕО
Что расстроило телеведущую: Маричка Падалко расплакалась в прямом эфире (видео)
Что расстроило телеведущую: Маричка Падалко расплакалась в прямом эфире (видео)
17.04.2022   22546
ВИДЕО
В центре Нью-Йорка подняли украинский флаг (видео)
В центре Нью-Йорка подняли украинский флаг (видео)
24.03.2022   18292
ВИДЕО
Уфолог заметил трехметрового инопланетянина, наблюдающего за марсоходом
Уфолог заметил трехметрового инопланетянина, наблюдающего за марсоходом
07.02.2022   11616
ПОПУЛЯРНЫЕ НОВОСТИ

РЕКОМЕНДУЕМ
Сайт может содержать материалы категории 18+    Материалы со знаком   публикуются на правах рекламы.    Размещения рекламы: orderdsffdsg987f@vashgolos.net

При копировании материалов сайта для интернет-изданий обязательна прямая, открытая для поисковых систем гиперссылка.
Администрация сайта не несет ответственности за содержание и достоверность рекламных материалов размещенных на данном сайте, а так же за возможный причененный вред от их использования.

© 2014-2024 "ВАШ ГОЛОС" - vashgolos.net   /   Мнение и взгляды администрации сайта могут не совпадать с мнением или взглядами авторов материала.