07.05.2024
МЫ В СОЦСЕТЯХ:   Страница vashgolos.net в Facebook vashgolos.net в Twitter Страница vashgolos.net в Pinterest
uk en ru

Характеристики iPhone 15. Що нового отримав базовий Айфон 2023?

Дізнайтесь апаратні характеристики новинки iPhone 15, зокрема, що він запозичив з минулорічних Pro, та в яких випадках його вигідно купити.

 08.12.2023    
 7562    

Базовий iPhone 15, представлений на останній презентації Apple, зараз можна вважати оптимальним варіантом для більшості прихильників техніки цього виробника. Витрачати гроші на версії Pro чи зупинитися на цій моделі? Подумати про це змушують покращені камери iPhone 15, динамічний дисплей Dynamic Island замість вже звичного «чубчика», а також оновлений дизайн. Експерти магазину електроніки та гаджетів AVIC розглянули найцікавіші апгрейди нового стандартного Айфона 15.

Чим дивує новий iPhone 15? 

Новий стандарт зарядки: універсальність та швидкість 

Одне з найпомітніших нововведень – порт для зарядки USB-C замість Lightning. Одним кабелем тепер можна заряджати Macbook, iPhone, AirPods Pro 2. Це не лише зручно, бо універсально, а й швидше: базовий смартфон Apple 2023 можна зарядити до 50% всього за півгодини (використовуючи штатний 20-ватний адаптер). 27 Вт зарядка від макбука відновить батарею айфона ще швидше.  

Dynamic Island: новий формат системних оповіщень

Статична темна рамка під камеру в верхній частині екрана замінена Dynamic Island – це невеликий інтерактивний дисплей, який відображає корисну інформацію, що передається програмами. Це можуть бути системні оповіщення про: 

  • підключення навушників по Bluetooth;
  • виконання процедури автентифікації Face ID;
  • назви та таймінг музичних треків;
  • інформація про вхідні повідомлення тощо. 

Смужка змінює розмір та форму залежно від контенту. Функція Dynamic Island перекочувала в новий модельний ряд з торішньої лінійки Pro. 

Зміни в дизайні: нові «пом`якшені» кути та матове скло корпусу

Деякі покращення в iPhone 15 торкнулися дизайну, який тривалий час залишався незмінним (з версії iPhone 12). Краї алюмінієвої рамки корпусу, що були гострими, у новій моделі стали закругленими, завдяки чому тримати айфон у руці стало зручніше. Скло на задній поверхні стало матовим, що, теоретично, має зменшити забруднення корпусу відбитками пальців та приховувати невеликі подряпини. Кольори Айфон 15 стали менш яскравими, проте, на думку AVIC, більш вишуканими. 

Камери iPhone 15: 48 мегапікселів та портретний режим 

Ще одна модифікація, яка була привілеєм минулорічних iPhone Pro, перекочувала до базових моделей iPhone 15. Але на відміну від попередниці, камера на 48 МП отримала зменшений датчик та дещо інший об’єктив. Покращена роздільна здатність надає більше можливостей масштабування і кадрування.

Однак найбільш помітне покращення камери iPhone 15 полягає у автоматичній активації портретного режиму. Камера також сприймає інформацію про глибину кадру, що застосовується для подальшої обробки фото.

Запис відео також покращився – масштабування тепер можна розширити до 2Х, а в режимі Cinematic картинка зближується до 3Х. 

Швидкий процесор: реальний приріст продуктивності 

Процесор A16 Bionic з минулорічних Pro також перекочував на новий iPhone 15. Чип суттєво розширює можливості користувача у «важких» додатках та іграх, а також під час зйомки фото / відео у високій якості. 

iPhone 15 що нового: висновки 

Загалом, iPhone 15 – це такий собі 14 Pro чи 14 Pro Max на мінімалках, оскільки багато чого в новинці саме з флагманів попереднього покоління. Якщо вам не потрібний більший екран моделі Plus та додаткові фішки типу Always-On, ProMotion чи геймерського процесора, базовий смартфон Apple для вас – те, що «лікар приписав». За хорошими цінами купити iPhone 15 можна в магазині AVIC: онлайн по Україні, а також стаціонарно в Харкові, Києві, Дніпрі та Одесі. 



ЕЩЕ В РАЗДЕЛЕ Технологии

НОВОСТИ С ВИДЕО
ВИДЕО
Astropulse: Reincarnation: Захватывающий научно-фантастический мир (ВИДЕО)
Astropulse: Reincarnation: Захватывающий научно-фантастический мир (ВИДЕО)
19.04.2024   3081
ВИДЕО
Alibaba DAMO Academy представила EMO: Система ИИ, оживляющая портреты (ВИДЕО)
Alibaba DAMO Academy представила EMO: Система ИИ, оживляющая портреты (ВИДЕО)
08.03.2024   5108
ВИДЕО
Капсула Varda Space с новейшими лекарствами совершила успешную посадку на Землю
Капсула Varda Space с новейшими лекарствами совершила успешную посадку на Землю
29.02.2024   8486
ВИДЕО
Last Epoch готовится к выходу из раннего доступа: обзор ключевых обновлений версии 1.0
Last Epoch готовится к выходу из раннего доступа: обзор ключевых обновлений версии 1.0
21.02.2024   7367
ВИДЕО
KEK Entertainment готовит зубодробительный танковый шутер «Armor Attack» (ВИДЕО)
KEK Entertainment готовит зубодробительный танковый шутер «Armor Attack» (ВИДЕО)
18.01.2024   6963
ПОПУЛЯРНЫЕ НОВОСТИ

РЕКОМЕНДУЕМ
Сайт может содержать материалы категории 18+    Материалы со знаком   публикуются на правах рекламы.    Размещения рекламы: orderdsffdsg987f@vashgolos.net

При копировании материалов сайта для интернет-изданий обязательна прямая, открытая для поисковых систем гиперссылка.
Администрация сайта не несет ответственности за содержание и достоверность рекламных материалов размещенных на данном сайте, а так же за возможный причененный вред от их использования.

© 2014-2024 "ВАШ ГОЛОС" - vashgolos.net   /   Мнение и взгляды администрации сайта могут не совпадать с мнением или взглядами авторов материала.