19.03.2024
МЫ В СОЦСЕТЯХ:   Страница vashgolos.net в Facebook vashgolos.net в Twitter Страница vashgolos.net в Pinterest
uk en ru

Як не виходячи з дому ліквідувати ФОП за 24 години в Україні

Тепер за допомогою інтернету можна отримати значно більше послуг завдяки Міністерству юстиції, яке розширило їх перелік.

 20.09.2019    
 5781    

Тепер за допомогою інтернету можна отримати значно більше послуг завдяки Міністерству юстиції, яке розширило їх перелік. Відтепер через спеціальний сайт дозволяє можна здійснити замовлення загублених документів, забравши їх потім в зручний для заявника час. 

Найбільш очікуванішою стала послуга, що дозволяє реєструвати і ліквідовувати ФОП через інтернет протягом одного дня. До кінця 2019 року Міністерство юстиції планує збільшити перелік послуг, які можна отримати онлайн. Проте експерти говорять, що в онлайн-режимі не завжди можна вирішити питання користувачів і бізнесу.

Популярні послуги

Зараз через онлайн-Мін’юст можна отримати такий перелік послуг:

  • реєстрація громадської організації;
  • замовлення інформації з декількох реєстрів;
  • замовлення електронного цифрового підпису;
  • послуга смс-маяк.
Крім цього можна отримати:
  • документ про одруження;
  • свідоцтво про народження;
  • довідку про смерть.
Все це можна зробити у новоствореному розділі сайту для повторного отримання документів. Сервіс дає можливість самостійно обрати час і зручне місце для отримання потрібної довідки. Тестова перевірка довела, що при необхідності можна забрати документи на наступний день після їх подачі. Потреби витрачати свій час на довжелезні черги у робочий час тепер немає.

(Детальніше: Реєстрація ФОП під ключ)

Проте найбільш революційна послуга - можливість зареєструвати і ліквідувати ФОП онлайн. Для цього потрібно створити особистий кабінет і заповнити дані про підприємця. Всі введені дані опрацьовуються автоматично, після чого передаються в податкову інспекцію і Пенсійний фонд.

Далі на всіх ФОПів чекає процес зняття з обліку як платників податку та ЄСВ в органах Державної фіскальної служби, а в окремих випадках - Пенсійного фонду. Після реєстрації того, що ФОП припиняє здійснення підприємницької діяльності, він все ще числиться в контролюючих органах як фізична особа - платник податків, який отримував доходи від підприємницької діяльності. При цьому з моменту як ФОП є ліквідованим в Мін’юсті сплачувати ЄСВ вже не потрібно.

Підтриємець має закрити усю заборгованість по податках і також подати звітність до податкової. Наступним кроком бажано отримати довідку про погашення заборгованості ФОПА. Багато бухгалтерів рекомендують не ходити самостійно в податкову, в надії закрити ФОП,оскільки по закінченню терміну 3 років, відведених податковій для перевірки діяльності ФОПА, його автоматично закриють. Пов’язано це з тим, що податкова інспекція на сьогоднішній день перевантажена перевіркою великих компаній, через що працівники дуже неохоче зголошуються перевіряти документи ФОПів. Більшість податкових інспекторів просто не справляються з сьогоднішнім навантаженням.

Міні’юст планує до кінця року перевести в онлайн-сервіс послугу по ліквідації громадських об`єднань і створенню професійних співтовариств. Про необхідність надання послуг на націнальному рівні стверджують і експерти.


ЕЩЕ В РАЗДЕЛЕ Экономика

НОВОСТИ С ВИДЕО
ВИДЕО
Инвестиции в недвижимость Украины: Виды дохода, преимущества инвестирования в жилье
Инвестиции в недвижимость Украины: Виды дохода, преимущества инвестирования в жилье
05.05.2020   4280
ВИДЕО
«Сначала пенсии — потом газ»: Ляшко выступил против нового роста тарифов (ВИДЕО)
«Сначала пенсии — потом газ»: Ляшко выступил против нового роста тарифов (ВИДЕО)
09.08.2018   2437
ВИДЕО
В Киеве вдвое подорожал проезд. Реакция людей (ВИДЕО)
В Киеве вдвое подорожал проезд. Реакция людей (ВИДЕО)
14.07.2018   2453
ВИДЕО
Коммуналку в Украине теперь станут начислять по-новому европейскому образцу (ВИДЕО)
Коммуналку в Украине теперь станут начислять по-новому европейскому образцу (ВИДЕО)
10.05.2018   3118
ВИДЕО
На Крымском мосту протестировали освещение автодорожной арки (ВИДЕО)
На Крымском мосту протестировали освещение автодорожной арки (ВИДЕО)
28.04.2018   3786
ПОПУЛЯРНЫЕ НОВОСТИ

РЕКОМЕНДУЕМ
Сайт может содержать материалы категории 18+    Материалы со знаком   публикуются на правах рекламы.    Размещения рекламы: orderdsffdsg987f@vashgolos.net

При копировании материалов сайта для интернет-изданий обязательна прямая, открытая для поисковых систем гиперссылка.
Администрация сайта не несет ответственности за содержание и достоверность рекламных материалов размещенных на данном сайте, а так же за возможный причененный вред от их использования.

© 2014-2024 "ВАШ ГОЛОС" - vashgolos.net   /   Мнение и взгляды администрации сайта могут не совпадать с мнением или взглядами авторов материала.